Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cambridge

Examenele Cambridge de engleza generala sunt cele mai prestigioase examene pe plan mondial pentru cei care studiaza engleza. In fiecare an, peste un 1.5 milioane de oameni din 135 de tari sustin examene Cambridge, examene care sunt recunoscute pentru angajare sau studiu.

 

Examenele Cambridge sunt echivalate pe Scala Comuna Europeana de referinta pentru limbi straine, publicata de Consiliul Europei.

 

KET (Key English Test) – Nivelul A2 pe Scala Comuna Europeana de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei.

KET testeaza capacitatea de a exprima nevoi de baza in situatii de zi cu zi si este potrivit pentru persoane de peste 13 ani. Este un examen de nivel elementar.

 

PET (Preliminary English Test) – Nivelul B1 pe Scala Comuna Europeana de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei.

PET  este un examen de nivel pre-intermediar, care testeaza abilitatile lingvistice necesare in situatii caracteristice vietii sociale si profesionale, intr-un mediu de limba engleza.

 

FCE (First Certificate in English) – Nivelul B2 pe Scala Comuna Europeana de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei.

FCE este un examen la nivel intermediar, care necesita competente lingvistice complete. Ofera o calificare celor care doresc sa lucreze intr-o tara de limba engleza sau intr-o organizatie unde se foloseste engleza, sa studieze in engleza si de asemenea sa foloseasca limba engleza pentru turism. FCE este cel mai popular examen pe plan mondial si are cea mai larga recunoastere. Este folosit pentru angajare si pentru studiu.

 

CAE (Certificate in Advanced English) – Nivelul C1 pe Scala Comuna Europeana de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei.

CAE este un examen la nivel avansat, util celor care au nevoie de limba engleza pentru angajare sau pentru studiu. Este recunoscut de majoritatea universitatilor din Marea Britanie ca test de admitere la studii. Este cel mai popular examen Cambridge din Romania si este acceptat de universitati de stat si particulare ca substitut al testului de admitere sau al unor examene ulterioare.

 

CPE (Certificate of Proficiency in English) – Nivelul C2 pe scala Cadrului comun european al Consiliului Europei.

CPE este examenul aflat la cel mai avansat nivel, acela al unui vorbitor nativ educat. Este acceptat pentru admiterea in universitati din Marea Britanie, univesitati din alte tari anglofone si de catre organizatii si asociatii profesionale din intreaga lume.


Examenele Young Learners (YLE) sunt disponibile pe trei niveluri (Starters, Movers și Flyers). Certificatele obținute în urma examenelor de limba engleză Young Learners (YLE), nivelurile Movers și Flyers, pot fi folosite pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a 5-a cu program intensiv (nivel minim necesar: A1 conform grilei CEFR).