Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Examene

Fiind un ONG non-profit si beneficiind de sprijinul financiar al membrilor nostrii, Centrul Cambridge sustine anual activitati sponsorizate care incurajeaza dezvoltarea educationala a membrilor sai. Astfel, la sfârșitul acestui an școlar, Centrul Cambridge susțiune o sesiune de examene Cambridge (YLE Starters, YLE Movers, YLE Flyers, KET). Aceste examene sunt sponsorizate de către Centrul Cambridge,  pentru fiecare elev in parte, în funcție de câte module a parcurs în acest an școlar astfel:

Pentru 5 module parcurse, examenele YLE sunt sponsorizate partial, costul fiind 100 lei; pentru 4 module parcurse costul examenului este de 200 lei.

 

Pentru 5 module parcurse, examenele KET sunt sponsorizate partial, costul fiind 200 lei; pentru 4 module parcurse costul examenului este de 300 lei.

 

Examenele vor fi sponsorizate doar pentru cei care au terminat (sau vor fi terminat) nivelul aferent examenului dorit pana la data examenului (Elementary pentru KET).

 

Examenele vor avea loc in lunile Mai - Iunie. Participarea la aceste examene este optionala. Perioada de inscriere este 1-10 Aprilie 2019. Veti fi anuntati prin e-mail in prelabil urmand ca dumneavoastra sa confirmati tot prin e-mail. Daca se trece de data limita, se mai poate face inscriere la acesta sesiune de examene pana pe data de 20 Aprilie, dar doar contra cost, adica examenele urmand a fi platite integral de catre doritori. Se iau in calcul, doar modulele parcurse in acel an școlar nu și cele parcurse in anii anteriori.

 

Simulările (testele) de la sfârșitul modulelor pregătitoare pentru examenele Cambridge sunt incluse in prețul modulului si nu reprezintă in totalitate toată materia parcursă de elevi in momentul simulării.

Certificatele primite de la Cambridge English in urma sustinerii acestor examene sunt recunoscute de catre Ministerul Educatiei astfel: YLE Movers si YLE Flyers cu 11 scuturi sunt echivalate cu nota 10 si tin locul testului de admitere de la clasa IV-a pentru cei care doresc sa treaca in clasa a V-a la clase de intensiv engleza; Certificatul KET este echivalat cu nota 10 la testul din clasa VIIIa de admitere la clasa a IX-a pt clasele de predare bilingv. ATENTIE: regulile difera de la scoala la scoala, este deasemenea posibil ca pentru cei care sunt deja in clasa a IVa si a VIIIa sa fie prea tarzie data de 16 iunie, mai ales tinand cont ca certificatele vin cam in 2 luni dupa sustinerea examenelor.

Pentru a putea continua si in urmatorii ani activitatile noastre de sponsorizare a examenelor si de sustinere a voluntariatului, avem nevoie de sprijinul si binevointa membrilor nostrii. Astfel, va vom trimite prin e-mail la inceputul anului 2019 formularul 230 pentru redirectionarea a 2% din impozitul pe venitul din salariu. Completarea acestuia, daca nu ati facut-o deja pentru un alt ONG non-profit, este total optionala.