Cursuri

Cursurile sunt organizate în module de 20 sau 40 de ore, module care sunt divizate în ședințe de 2 sau 3 ore, în funcție de vârsta și programul cursanților. Acestea sunt livrate unor grupe de 8 - 12 cursanți care sunt constituite uniform pe baza nivelului de limba engleză a cursanților. Ședințele se desfășoară de obicei de două ori pe săptămână iar programul acestora este stabilit de comun acord cu cursanții în funcție de nevoile acestora, de disponibilitatea spațiului în care se desfășoară cursurile precum și de programul lectorului care va prelua grupa de cursanți.

 

Alături de posibilitatea de a participa ulterior la o sesiune de examinare pentru obținerea unui certificat recunoscut internațional Cambridge Centre emite și adeverințe pentru participanți care să ateste atât parcurgerea cursului cât și nivelul de limba engleză la care s-a desfășurat cursul.

Cursuri pentru Copii

 

Pregătirea Cambridge pentru elevii claselor 0 - 8 este organizată în sistem de predare modular, fiecare modul însemnând 20 de ore de pregătire. Se lucrează în grupe de 8 - 12 cursanți, grupe care sunt organizate în funcție de nivelul de engleză al cursanților precum și în funcție de vârsta acestora ca și criteriu secundar. Grupele au parte de ședințe de câte 2 ore de 2 ori pe săptămână.

 

Cel mai important aspect cu privire la aceste cursuri este că ele au parte de o metodologie complexă centrată pe nevoile educaționale aferente vârstei scăzute a copiilor. Cu cât copiii sunt mai mici cu atât cursurile sunt mai centrate pe joc, cântec, desen, fără a sacrifica însă conținutul teoretic transmis, pentru a asigura un mediu educațional cât mai natural pentru elevi. Astfel, aceștia nu sunt tratați precum în învățământul clasic în care se așteaptă de la ei să fie atenți și să ia notițe timp de 2 ore. Cursurile sunt dinamice și integrează aspecte care să facă din învățarea limbii engleze o activitate plăcută pentru copii.

 

La începutul fiecărui an școlar se organizează o sesiune gratuită de testare în unitățile de învățământ partenere Cambridge Centre precum și o ședință cu părinții care doresc să își înscrie copii la cursuri pentru a stabili programul de desfășurare a acestora. În urma testării și ședinței Cambridge Centre centralizează datele și generează grupele de curs, urmând să transmită aceste informații părinților.

 

Modulele pentru copii sunt grupate în Nivele simetrice cu scala de examinare Cambridge, astfel că la finalul unui nivel de 4-6 module (în funcție de examenul vizat) considerăm că este suficientă pregătirea cursantului pentru a susține examenul aferent nivelului respectiv.

 

În cadrul cursurilor se lucrează cu suporturile de curs emise de Cambridge University Press iar Cambridge Centre poate intermedia furnizarea acestora pentru participanții la cursuri.

 

ATENȚIE! Prețurile mai pot varia în funcție de chiria care se plătește local pentru susținerea cursurilor.

 

Cursuri pentru Tineri și Adulți

 

Pregătirea Cambridge pentru tinerilor și adulților este organizată în sistem de predare modular, fiecare modul însemnând 20 de ore de pregătire. Se lucrează în grupe de 8 - 12 cursanți, grupe care sunt organizate în funcție de nivelul de engleză al cursanților. Grupele au parte de ședințe de câte 2 ore de 2 ori pe săptămână.

 

Pentru susținerea unui examen se recomandă parcurgerea a cel puțin 6 module pentru cursanții care se află la nivel pre-intermediar în raport cu examenul pe care doresc să îl susțină și a cel puțin 6 module pentru cursanții care se află la nivel intermediar. Dacă cursanții nu se pregătesc pentru susținerea unui examen sau sunt la nivel începător atunci se va realiza un parcurs specializat în funcție de grupă și de obiectivele cursanților.

 

În cadrul cursurilor se lucrează cu suporturile de curs emise de Cambridge University Press iar Cambridge Centre poate intermedia furnizarea acestora pentru participanții la cursuri.

 

ATENȚIE! Prețurile mai pot varia în funcție de chiria care se plătește local pentru susținerea cursurilor.