Cambridge Centre

Asociatia CAMBRIDGE CENTRE este o asociatie neguvernamentala, non-profit pentru dezvoltarea MULTILINGVISM-ului, CULTURII si EDUCATIEI  BRITANICE.
Asociatia promoveaza invatarea limbilor straine, dezvoltarea multiculturalitatii si a multilingvismului ca baza a dezvoltarii durabile a comunitatii. 

 

Asociatia dezvolta proiecte si programe in urmatoarele domenii de actiune:

1. Multilingvism, cultura si educatie britanica;

2. Educatie, invatamant, cultura;

3. Resurse umane, formare, consiliere, ocupare si plasare;

4. Incluziune sociala si filantropie;

5. Tineret, cercetare dezvoltare, TIC.

 

In domeniul multilingvismului

♦ Asociatia promoveaza MULTILINGVISMUL, adica invatarea limbilor straine prin intermediul limbii engleze, de catre orice persoana indiferent de varsta, profesie sau nationalitate, promoveaza cultura si educatia Britanica si Europeana.

♦ Asociatia deruleaza proiecte si programe lingvistice care sa promoveze invatarea limbilor straine si este centru national de formare a specialistilor in predarea limbii engleze, a specialistilor din economie, industrie si agricultura.

 

In domeniul educatiei

♦ Asociatia sustine derularea proiectelor si programelor de consiliere si orientare scolara, in cariera si in viata privata in cadrul proiectelor CONSILIERUL MEU / SCOALA PARINTILOR / SCOALA BUNICILOR.

♦ Asociatia promoveaza implementarea de programe tip HOME SCHOOLING prin crearea unui centru de resurse pentru astfel de programe si organizarea invatamantului la distanta folosind tehnologia informatiiilor.

♦ Asociatia sustine parteneriatele intre asociatii si grupuri etnice diverse, incurajarea si sustinerea promovarii culturale a migrantilor indiferent de religie sau apartenenta politica sau sociala, scrierea de proiecte si obtinerea finantarii necesare.

♦ Asociatia organizeaza expozitii, turnee, caravane, dezbateri, conferinte, mese rotunde, concursuri si alte evenimente cu caracter cultural si artistic, avand drept obiect formarea si educarea tineretului in scopul invatarii limbilor straine pentru a putea cunoaste valorilor Britanice, Europene si Mondiale si a avea acces pe piata muncii internationale.

 

In domeniul resurse umane, formare, consiliere, ocupare si plasare

♦ Asociatia sustine dezvoltarea activitatilor care asigura tranzitia de la scoala la viata activa si prevenirea fenomenului de parasire timpurie a scolii; consiliere in cariera, pregatirea pentru sustinerea examenelor de acces in profesie, in limbi straine.

♦ Asociatia promoveaza principiile - invatarea pe tot parcursul vietii prin facilitarea accesului si participarii la programe de formare, promovarea invatarii limbilor straine.

 

In domeniul incluziunii sociale si filantropiei

♦ Asociatia dezvolta programe de combatere a riscului de excluziune sociala a persoanelor apartinand grupurilor dezavantajate si cresterea calitatii vietii acestora, inclusiv pentru migranti, prin educatie si invatarea de limbi straine. Asociatia in cadrul unor programe acorda burse, gratuitati sau alte stimulente, persoanelor care invata limbi straine si ofera ajutoare sociale sub forma de pachete de hrana sau ajutoare in bani, persoanelor varstnice singure si/sau bolnave de boli incurabile. Asociatia se implica in organizarea de campanii de colectare de fonduri, de campanii on-line si pe pagini web dedicate persoanelor defavorizate aflate in risc de saracie.

 

In domeniul tineret, cercetare - dezvoltare, TIC

♦ Asociatia promoveaza folosirea TIC in activitatile on-line de pregatire a limbilor straine, promoveaza implicarea copiilor, tinerilor si persoanelor de varsta a treia in activitati de prevenire a obezitatii, a bolilor cardiace, a diabetului si cancerului, sustine dezvoltarea cercetarii si importanta cunoasterii limbiilor straine in procesul de diseminare a rezultatelor cercetarii in toate domeniile.

 

LIMBA ENGLEZA

Pregatirea la limba engleza pentru obtinerea Atestatelor Cambridge este organizata pe module de 20 de ore, in grupe de 10-12 participanti in cadrul scolilor partenere din program. Sedintele de pregatire se desfasoara pe durata a doua sau trei ore, de doua sau trei ori pe saptamana in functie de varsta si programul participantilor, de disponibilitatea spatiului si de programul lectorului.

La finalul fiecarui modul Cambridge Centre emite diplome pentru participanti care atesta atat parcurgerea modulului cat si nivelul de limba engleza la care a ajuns participantul.

 

Pregatirea la limba engleza pentru copii

Pregatirea la limba engleza Cambridge pentru elevi ai claselor 0-8 este organizata pe module de 20 de ore, in grupe 8-10 elevi, grupele sunt organizate in primul rand, in functie de nivelul de limba engleza si secundar, in functie de varsta. Grupele au sedinte de cate 2 ore, de doua ori pe saptamana.

Cel mai important aspect privind modulele de pregatire consta in aceea ca ele au parte de o metodologie complexa centrata pe nevoile educationale aferente varstei elevilor. Cu cat elevii au varste mai mici cu atat activitatile de invatare sunt centrate pe joc, cantec, desen, fara a sacrifica insa continutul teoretic si a asigura un mediu educational cat mai natural pentru elevi. Activitatile sunt dinamice si integreaza aspecte care sa faca din invatarea limbii engleze o activitate placuta. Suportul de materialele educationale este original de la Cambridge University Press, este adaptat varstei si nivelului lingvistic si este o garantie a calitatii.

La inceputul fiecarui an scolar se organizeaza o sesiune gratuita de testare in scolile partenere, precum si sedinte cu parintii care doresc sa-si inscrie copiii in programul de pregatire la limba engleza, ocazie cu care se stabileste programul saptamanal de lucru. In urma testarii si a sedintei cu parintii, Cambridge Centre centralizeaza datele si genereaza componenta grupelor, urmand sa transmita aceste informatii parintilor.

Modulele pentru elevi sunt grupate in nivele simetrice cu scala de examinare Cambridge, astfel ca la finalul unui nivel de 4-6 module (in functie de examenul vizat) consideram ca este suficienta pregatirea pentru a sustine examenul aferent nivelului respectiv.

 

Pregatirea la limba engleza pentru tineri si adulti

Pregatirea la limba engleza Cambridge pentru tineri si adulti este organizata pe module de 20 de ore, in grupe 8-12 participanti, grupele sunt organizate in primul rand in functie de nivelul de limba engleza. Grupele au sedinte de cate 2 ore, de doua ori pe saptamana.

Pentru sustinerea unui examen se recomanda parcurgerea a cel putin 6 module pentru cei care sunt la nivel pre-intermediar in raport cu examenul pe care doresc sa-l sustina si a cel putin 6 module pentru cursantii care se afla la nivel intermediar. Daca tinerii/adultii nu se pregatesc pentru sustinerea unui examen sau sunt la un nivel incepator atunci se va realiza un parcurs personalizat in functie de grupa si de obiectivele participantilor la programul de pregatire la limba engleza.

In cadrul programului de pregatire la limba engleza se lucreaza cu materiale educationale de la CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS, iar CAMBRIDGE CENTRE poate intermedia furnizarea acestora pentru participanti.

Proiecte Cambridge Centre

Galerie Proiecte Pag Prezentare

 • Program de limba engleza pentru copii

  Program de limba engleza pentru copii

 • Program de limba engleza pentru elevi

  Program de limba engleza pentru elevi

 • Atestate Internationale Cambridge si diploma de la sfarsit de modul eliberata de Cambridge Centre

  Atestate Cambridge, diploma de absolvire, eliberata de Cambridge Centre

 • Limba Engleza online

  Limba Engleza online

 • Limba Engleza pentru elevi

  Limba Engleza pentru elevi

 • Tabara de limba engleza

  Tabara de limba engleza

 • Scoala de vara

  Scoala de vara

 • Concursul totul va fi bine

  Concursul "Totul va fi bine"

 • Scara nivelelor de limba engleza Cambridge

  Scara nivelelor de limba engleza Cambridge